Gastronomia

Finanse

  • Minimalna kwota: od 150 000 zł (kwota inwestycji zależy od powierzchni i stanu technicznego lokalu)
  • Opłata wstępna: 12 000 zł
  • Opłata bieżąca: 1464,10 zł (w zależności od wybranych pakietów menu)
  • Opłata marketingowa: brak

Opis systemu

Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Istnieje od ponad 20 lat i w jej ramach z powodzeniem funkcjonuje obecnie 186 lokali w 135 miastach Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach.

Finanse

  • Minimalna kwota: brak
  • Opłata wstępna: Franczyzobiorcy, którzy zadeklarują współpracę na 5 lat, otrzymają sprzęt niezbędny do funkcjonowania pizzerii za jedyne 1 zł miesięcznie przy minimum lokalowym 25m2 (opłata franczyzowa wyniesie jedyne 4% od obrotu miesięcznie)
  • Opłata bieżąca: brak
  • Opłata marketingowa: brak

Opis systemu

Speedy Romano, to sieć pizzerii z dowozami, która w swojej ofercie posiada uproszczone menu dostosowane do każdego klienta proste receptury oraz jawne zasady przystąpienia do sieci, które zostały stworzone z myślą o potencjalnych franczyzobiorcach bez doświadczenia w branży, a chcących prowadzić własną restaurację. Franczyzobiorca, który zdecyduje się na prowadzenie własnej pizzerii otrzymuje „recepturę” na gotowy biznes.

Finanse

  • Minimalna kwota: 45 000 zł
  • Opłata wstępna: brak
  • Opłata bieżąca: 1000 zł miesięcznie
  • Opłata marketingowa: brak

Opis systemu

Piramid Pizza jest pizzą w kształcie rożka. Do produkcji używa się specjalnej maszyny – ręcznej bądź automatycznej, która co 2 minuty produkuje 4 rożki.

Finanse

  • Minimalna kwota: 15 000 zł (okienko podawcze, 20 000 zł lokal, 28 000 zł przyczepa)
  • Opłata wstępna: 0 zł
  • Opłata bieżąca: 500 zł miesięcznie, niezależnie od obrotów
  • Opłata marketingowa: 0 zł

Opis systemu

Sieć Western Tortilla serwuje różne rodzaje mega tortilii (450 gramów) z nadzieniem z kurczakiem w panierce w roli głównej.

Finanse

  • Minimalna kwota: 30 000 zł
  • Opłata wstępna: brak
  • Opłata bieżąca: 800 zł/miesiąc
  • Opłata marketingowa:

Opis systemu

Nasza firma specjalizuje się w przygotowaniu kurczaka w panierce wg własnego przepisu. Kurczaki przez nas podawane charakteryzują się smakiem, który konkurować może z największymi firmami tej branży. Nasz metoda marynowania mięsa pozwala na uzyskanie niesamowitej głębi smaku wynikającej nie tylko ze składu panierki, ale też niezwykłego smaku mięsa.

Finanse

  • Minimalna kwota: 42 000 zł
  • Opłata wstępna: brak
  • Opłata bieżąca: 1000 zł miesięcznie
  • Opłata marketingowa: brak

Opis systemu

Pierwsze kroki w biznesie stawialiśmy we własnej pizzerii wyposażonej w 200 miejsc siedzących. Pizzeria ta w błyskawicznym tempie zyskała na popularności. Nierzadko dochodziło do sytuacji, w których klienci czekali na wolny stolik. Nasz lokal zwrócił uwagę osób, które chciały otworzyć restaurację o podobnym charakterze. W odpowiedzi na ich zapotrzebowanie, powstało pięć kolejnych lokali w Łodzi, które na wzorzec naszej restauracji uruchomione zostały przez zewnętrznych inwestorów z naszą pomocą.

Finanse

  • Minimalna kwota: 25 000 zł netto ( Reszta finansowana jest przez leasing.)
  • Opłata wstępna: brak
  • Opłata bieżąca: 400 zł - 800 zł netto
  • Opłata marketingowa: 100 zł netto

Opis systemu

Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Istnieje od ponad 20 lat i w jej ramach z powodzeniem funkcjonuje obecnie 186 lokali w 135 miastach Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram